AKOESTISCHE ISOLATIE


Nieuwe versie !
De dunne en soepele zware massa

InsulMass is een zware massa, samengesteld uit een mengeling van polymeer en mineralen materie. Één zijde is bedekt met een HD-PE folie om het eventuele kleven van het product te vergemakkelijken en de weerstand tegen scheuren te verhogen. De platen worden in het algemeen aangebracht door te nieten in de achterzijde van de gipsplaten of houten panelen. InsulMass kan ook worden geplaatst op allerlei lichte oppervlaktes waarvan de akoestische prestaties verbetert moeten worden (hout, staal, PVC-buizen, bakstenen of cellenbetonblokken, enz.).

insulmass, zware massa

Als de wanden of het plafond van een kamer uit lichte panelen bestaan, komen deze laatste in trilling wanneer er in die kamer geluid veroorzaakt wordt. Deze trilling veroorzaakt op zijn beurt een verspreiding van het geluid naar de aangrenzende kamers. Het aanbrengen van een zware massa op de achterzijde van gipsplaten of houten panelen zorgt voor een vermindering van de vibratie en corrigeert de resonantiefrequentie van het gebruikte product.

insulMass is soepel en elastisch, zijn lage stijfheid vermindert de mechanische stress en vormt een lichte veer tussen de afwerkingspanelen en de structuur (bv. metalen U of C profielen). Al deze elementen dragen bij voor de verbetering van de akoestische prestaties.

insulMass masse lourde mince et souple


Enkele voorbeelden van toepassingen:

In een scheidingswand In een voorzetwand In een vals plafond Op een houten vloer
Gebruikt in een tussenwand, voegt insulMass densiteit en massa aan de lichte structuur toe. Deze configuratie vermindert de geluidstransmissie tussen twee aan-grenzende delen (kamer, bureau, eetkamer, enz.). InsulMass laat toe om een gemene muur akoestisch te isoleren, in een appartement of een oude woning, om de laterale transmissie van luchtgeluiden te vermijden. Wanneer de akoestische isolatie langs de verdieping eronder geplaatst wordt, met behulp van een vals plafond, vermindert insulMass de verticale transmissie van contact- en luchtgeluiden. Tijdens de renovatie van een houten vloer, zorgt insulMass voor een dunne oplossing, aanvullend en efficiënt met de parketonderlaag voor de vermindering van contact- en luchtgeluiden.
isolation acoustique pour contre-cloison
1 : gipsplaat
2 : insulmass
3 : vezelachtige isolatie
1 : gipsplaat
2 : insulmass
3 : vezelachtige isolatie
4 : mur
1 : gipsplaat
2 : insulmass
3 : vezelachtige isolatie
1 : OSB-plaat
2 : insulmass
3 : insulParq
4 : zwevend parket